5 דברים שלא ידעתן על פחמימות וסוכרים
1. שבעות? תלוי ממה: פחמימות וסוכרים הם מקור האנרגיה העיקרי של הגוף שלנו, אך כל אחד מהם מספק את האנרגיה בדרך אחרת ומשפיע על תחושת הרעב והשובע שלנו באופן שונה. אם את אוכלת ריבה לדוגמא, תחושת השובע שלך תיארך כחצי שעה בלבד. פרוסת לחם, לעומת זאת, תשאיר אותך שבעה לשעתיים.
2. פחמימות וסוכרים – צמד חמד: הפחמימות נמצאות במזונות כמו לחם, אורז ופסטה וכן גם בירקות מסוימים כמו גזר, בצל וסלק. כל אלה משפיעים על רמות הסוכר בגוף. כאשר הן מתעכלות אז הופכות לסוכר זמין בגופנו שמעלה הרמות של הסוכר.
3. יותר סיבים – פחות סוכרים ושומנים: ככל שהפחמימה מכילה סיבים רבים יותר, כך השפעתה על עליית רמת הסוכר בגופנו מתונה יותר, הגוף מצליח להתמודד עם הסוכר בדרך יעילה יותר ולהשתמש בו ביעילות גבוהה.
4. זה פשוט – פחמימות מורכבות טובות יותר: מזונות המכילים פחמימות מורכבות (לחם מלא למשל) מכילים גם סיבים, ויטמינים ומינרלים והם בריאים יותר ממזונות המכילים פחמימות פשוטות (פירות, דבש וכדומה).
5. תכנית החלוקה של הפחמימות: כדאי לאכול 3 ארוחות עיקריות ביום ועוד שתי ארוחות ביניים. את הפחמימות המורכבות מומלץ לאכול בארוחות העיקריות ואת הפחמימות הפשוטות, המתפרקות מהר ולא תורמות הרבה לגוף, כדאי לשלב בארוחות הביניים. אגב, 5 ארוחות ביום חשובות במיוחד לסובלים מסוכרת ובמיוחד סוכרת סוג 1 (כזו המטופלת באינסולין).
אלה היו 5 עובדות פשוטות על פחמימות מורכבות וסוכרים. עכשיו הגיע הזמן שלכן ליישם.
חיפוש
פוסטים אחרונים
Inspirational advice for women about heart disease in honor of International Women's Day
Excerpts from Onlife Magazine March 8 2022 Heal...The Pollin Food Literacy Initiative: Innovative, Creative, Empowering
The Pollin Food Literacy initiative aims to imp...It's Not Just Calcium
It’s not just calcium that calcifies the valve....Waterpipe (Nargila) Smoking – Myth vs. Reality article and picture
They say that it’s a harmless hobby – les...Gender Equity in Medical Research article and picture
For years we have complained that there aren’t ...