3 סיבות לעלות לרחבת הריקודים
אוהבות לרקוד? מצוין, כדאי שתקראו את המאמר הבא. אבל אם אתן לא מחובבות רחבות הריקודים – כדאי מאוד שתקראו אותו. מעבר להיותו בילוי חברתי, רגשי ותחביב לשעות הפנאי, ריקוד על גווניו השונים הוא למעשה פעילות ספורטיבית לכל דבר. למרות זאת, עד כה תרומת הריקוד לבריאות לא נחקרה כמעט. מחקר חדש שפורסם לאחרונה מגלה את יתרונותיו של הריקוד לבריאות הלב.
במחקר הנרחב שנערך, בחרו החוקרים לבדוק כיצד סוגים שונים של פעילות גופנית משפיעים על התפקוד הלבבי. לצורך כך עקבו במשך 12 שנים אחר מצבם הרפואי של כ-50 אלף אנשים בגילאי 40 ומעלה, כולם ללא מחלות לב בתחילת המחקר. כ-3000 מהמשתתפים דיווחו שהם רוקדים, ופי 10 (כ-30 אלף) דיווחו שהם צועדים בשעות הפנאי.
התוצאות בהחלט מעניינות. כ-1700 איש נפטרו במהלך המחקר כתוצאה ממחלת לב כלילית, כאשר שיעור התמותה ממחלת לב כלילית בקרב מי שלא היו פעילים כלל, או נהגו לצעוד, היה גבוה ממי שדיווח שרוקד באופן קבוע.
למעשה המחקר הראה כי למרות שפעילות קלה של הליכה ו\או ריקוד לא מגנים מפני תמותה ממחלת לב כלילית, ביצוען בעצימות בינונית ומעלה לאורך זמן – קשורה באופן מובהק להפחתה בתמותה ממחלת לב כלילית. קשר דומה המצביע על הגנה (מובהק אך חלש יותר) נצפה גם בין הליכה בעצימות מתונה לתמותה ממחלת לב כלילית. יתרה מכך, במחקר זה הירידה בסיכון לתמותה ממחלת לב כלילית הייתה גדולה יותר בכ-13% עבור ריקוד בעצימות בינונית מאשר הליכה בעצימות זהה, ונראה שאפקט זה היה חזק יותר אצל נשים.
אז אם המחקר הנ"ל עדיין לא שכנע אותך לעלות על רחבת הריקודים להלן שלוש סיבות נוספות שיגרמו לך לשקול להתחיל לזוז לפי הקצב:
- ריקוד הוא ספורט שנעשה לטווח ארוך – הרקדן יעשה זאת לרוב במסגרת עם משתתפים נוספים ולכן מחויב יותר להתמדה, בהשוואה לחוגי ספורט אחרים שדווח שההתמדה בהם נמוכה יותר.
- הריקוד היא פעילות חברתית שלה השפעה פסיכולוגית על הגוף, אשר מפחיתה את תחושת הלחץ.
- בריקוד מדובר למעשה בסוג של הדמיה לפעילות גופנית אינטרוואלית (בקצבים שונים) שיש לו תועלת גופנית גבוהה המשפיעה על בריאות הלב יותר מאשר אימון גופני ממושך .
ממצא זה מתבסס גם על עבודה מ2010 שהראתה כי פעילות בעצימות גבוהה למקטעי זמן קצרים בני 3-4 דק' המלווים בפעילות בזמן דומה בעצימות נמוכה, יעילים יותר לשמירה על בריאות הלב מאימון גופני מתמשך.
מבוסס על המאמרים:
- Dancing Participation and Cardiovascular Disease Mortality- A Pooled Analysis of 11 Population-Based British Cohorts. Merom et al . American Journal of Preventive Medicine, 2016
- Exercise and Physical Activity: Clinical Outcomes and Applications. Kokkinos & Myers. Circulation, 2010
מאת: איוה ליטמן, MPH
חיפוש
פוסטים אחרונים
Inspirational advice for women about heart disease in honor of International Women's Day
Excerpts from Onlife Magazine March 8 2022 Heal...The Pollin Food Literacy Initiative: Innovative, Creative, Empowering
The Pollin Food Literacy initiative aims to imp...It's Not Just Calcium
It’s not just calcium that calcifies the valve....Waterpipe (Nargila) Smoking – Myth vs. Reality article and picture
They say that it’s a harmless hobby – les...Gender Equity in Medical Research article and picture
For years we have complained that there aren’t ...
Looking forward to reading more. Great post.Much thanks again. Fantastic.